Marea dezbatere în partid și în întreaga societate pe baza tezelor din aprilie cu privire la problemele fundamentale și stadiul actual al construcției socialiste în patria noastră a evidențiat cu putere marile realizări obținute de poporul român în construcția socialismului spre visul de aur al poporului, până în anul 2000.
urarile lui ceausescu de anul nou
Între timp, în anii 80, prin 5-8 ianuarie a fiecărui an, în Scânteia începea să-şi facă loc şi ziua Elenei Ceauşescu -7 ianuarie- astfel că aproape toată luna de început a anului era dedicată sărbătoririi cuplului prezidenţial. Fiindcă era mai bătrână decât Nicolae cu peste doi ani, niciodată n-a fost menţionată în ziare vârsta Elenei, iar în ultima perioadă era menţionată foarte rar şi vârsta preşedintelui.
Dacă doriți să susțineți lucrarea de evanghelizare, misiune și ajutorare a persoanelor nevoiașe, puteți alege ca cei 3,5% din impozitul pe venit al anului 2019, să fie direcționați către Biserica Muntele Sionului Baia Mare.
Moise a fost educat, instruit timp de 40 de ani în renumita știință a egiptenilor, însă a fost nevoie de alți 40 de ani în care să parcurgă drumul cunoașterii de sine și al căutărilor, mergând pe munți cu turma lui Ietro. Iosif a fost ales de Dumnezeu, însă a trecut prin școala aceasta în spatele gratiilor din Egipt. Lui David i s-a făcut ungerea de a fi împărat, însă abia după 10 ani a avut parte de această slujbă. Ea era pentru tânărul David un semn al înaltei chemări care-l aștepta, pentru ca, în mijlocul întâmplărilor și primejdiilor anilor viitori, această cunoaștere să-l inspire să rămână credincios planului lui Dumnezeu ce urma să fie adus la îndeplinire prin viața sa.
Atunci când ne gândim la rugăciune, trebuie să înțelegem că aceasta este piatra de fundament a vieții creștine, alături de Cuvântul Scripturii. Oricâte eforturi ar face o Biserică să crească spiritual, să se înmulțească și să propășească, toate sunt în zadar dacă lipsește acest mărgăritar de preț: RUGĂCIUNEA. Încă din Grădina Eden, planul diavolului a fost acela de a rupe legătura omului cu Dumnezeu. De-a lungul vremurilor, bătălia s-a dat pe acest plan, astfel că rugăciunea adesea a fost înlocuită cu anumite ritualuri, tipare și concepții eronate cu privire la acest aspect. Însă cei care L-au căutat cu toată inima pe Dumnezeu, marii oameni ai Scripturii și înaintașii noștri din Biserica Primară, au înțeles importanța rugăciunii și au îndemnat mereu creștinii să se roage neîncetat, să stăruiască, să aducă înaintea Domnului cereri și mulțumiri.
Ne aflăm la ultimul capitol al anului 2022. Ne pregătim să întoarcem pagina, nu înainte să oftăm, așa cum facem când terminăm de citit o carte pe care greu am putut să o lăsăm din mână. La ultima pagină, mintea noastră face cale-ntoarsă prin noianul de cuvinte și pagini, și ne amintim lucrurile esențiale, dar și detaliile care ne-au marcat atenția. De data aceasta, cartea este despre noi, despre fiecare... despre tine. O mică parte din biografia ta, pe care nimeni nu o să o poată citi vreodată. Gănduri, frământări, întrebări, temeri, dureri, răni, bucurii și împliniri, dezamăgiri, bănuieli, căderi, lacrimi, decizii, taine care par umbre trecute, pe care în mare parte le vei uita. Dar totuși, toate acestea rămân parte din tine, fiindcă ele sunt fire care țes înăuntrul tău caracterul, vasul care într-o zi va fi gata modelat.
Un emigrant român răspândește vestea bună Trezirea evanghelică românească a început la sfârşitul secolului al XlX-lea, cu Mişcarea Baptistă, şi s-a dezvoltat în prima jumătatea a secolului XX. Mai mulți scriitori au sugerat că penticostalismul a ajuns în România din SUA, în jurul anului 1910 printr-un emigrant român, Pavel Budeanu, care a răspândit ideile penticostale printr-o revistă românească apărută în SUA. El a fost trimis în misiune în România, unde a oficiat primul botez penticostal în apă, în râul Mureş, aproape de Păuliş (sat din jud. Arad), în 16 Octombrie 1924, în mod clandestin.
Prima biserică penticostală în Păuliș, jud. AradFrații din Păuliș, care țineau legătura cu frații din America, au experimentat minunile lui Dumnezeu, însă doreau cu ardoare să fie botezați cu Duhul Sfânt, după cum știau că se întâmlpă cu frații de credință din America. Gheorghe Bradin, un pastor baptist care ținea legătura cu Pavel Budeanu, a hotărât să deschidă prima Biserică Penticostală din România, în Păuliş, la 10 Septembrie 1922. La sfârşitul anului, această biserică avea 30 de membri. Gheorghe Bradin cu soția lui, Persida, și rând pe rând, tot mai mulți frați, au fost botezaţi cu Duhul Sfânt.
Recunoașterea oficială a Cultului Penticostal, 1950După multe încercări și ani grei, Cultul penticostal a primit o recunoaştere deplină, sub numele oficial de Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, pe 14 Noiembrie 1950, prin Decretul nr. 1203 semnat de preşedintele Parlamentului, Petru Groza. Cel mai greu deceniu a fost din anul 1955 şi până în anul 1964. Autorităţile s-au amestecat în oficierea actelor de închinare, au interzis botezul în apă pentru cei care nu erau născuţi din părinţi penticostali. Lista candidaţilor trebuia să fie aprobată de conducerea autorităţilor locale. Distribuirea Bibliilor şi a publicaţiilor religioase era, în parte, interzisă. Penticostalii nu puteau obţine servicii în administraţie, educaţie, mass-media etc. Ei erau suspectaţi ca fiind agenţi ai Occidentului. Restricții asemănătoare au existat apoi și în regimul comunist sub conducerea lui Nicolare Ceaușescu, prin agenții securității.
Vom analiza, de data acesta, necesitatea jertfelor, a sacrificiilor pe altar. Când au ajuns la Muntele Sinai, Dumnezeu a dat lui Moise legi detaliate cu privire la constructia și transportul unui tabernacol (cort special pentru slujba preoților) și cu privire la jertfele cerute. Animalele trebuiau sacrificate în afara cortului și apoi, după reguli bine stabilite, erau puse pe altarul de aramă din fața cortului, unde aveau să fie arse. Există multe detalii cu referire la sacrificarea animalului pentru jertfă: trebuia să fie fără cusur/boală/handicap, anumite părți din interior trebuiau aruncate în cazul unor jertfe și nu aveau voie să fie pe altar, animalului nu trebuia să i se rupă vreun os, uneori trebuiau spălate anumite părți etc. Totuși, niciun detaliu nu este la întâmplare și toate elementele cu care avem de-a face în acest context au o semnificație și o continuitate pe tot parcursul Scripturii. Chiar dacă noi slujim noului Legământ, aceste pasaje ale Vechiului Testament ne sunt de mare folos pentru cunoașterea mai adâncă a lui Dumnezeu și pentru înțelegere planului Său de mântuire a omului.
Iată-ne ajunși la final de an. Mulți ar fi dorit să ajungă luna decembrie a anului 2021, însă nu au parte de aceste clipe. Poate suntem obosiți, poate îngrijorați, dar iată că pășim în ultima lună din acest an. Și vem cel puţin acest lucru în comun- faptul că ne facem cu toții un bilanț, meditând la timpul care s-a scurs.
2021...un nou an în calendarele noastre, un nou prag pe care l-am trecut în aceste zile, un nou an care se adaugă la firul vieții noastre. Pentru unii poate este ultimul. Nu cunoaștem tainele celor 365 de zile care ne stau înainte, de aceea privim cu toții în mod egal la acest necunoscut. Totuși, pentru creștini poate fi anul în care Isus Hristos va reveni pentru a-și strânge grâul în grânar, anul răsplătirii și izbăvirii din călătoria pe acest pământ.
Fii roditor în anul secetei și nu te lăsa doborât de arșiță! Fă binele și depărtează-te de rău. Mereu vei putea să faci fapte bune, ele nu pot fi oprite niciodată. Trebuie doar să asculți chemarea Duhului Sfânt care te va călăuzi să umbli în ele. Pregătește-te pentru cer, căci timpul este pe sfârșit!
Diavolul aude rugăciunile noastre, așa cum a auzit și rugăciunea lui Daniel și a încercat să oprească răspunsul și descoperirile trimise de Domnul ca urmare a acelei rugăciuni (Dan.10:12), însă Diavolul nu are Duhul lui Dumnezeu și nu poate înțelege comunicarea în Duhul. El nu dorește ca noi să ne rugăm prin Duhul Sfânt, nu dorește să fim biruitori asupra păcatului. De aceea, planul Diavolului pentru a opri lucrarea Duhului Sfânt se desfășoară cu intensitate în aceste vremuri. El are mai multe metode:-în primul rând, distrage atenția creștinilor de la această lucrare, pentru a-i face să nu o dorească, să nu o ceară lui Dumnezeu, și în schimb le oferă diverse preocupări sau acea stare de complacere, de automulțumire care îi împiedică să dorească mai mult-învățăturile unor lideri religioși care susțin că acestă lucrare a fost valabilă doar în vremea apostolilor-imitație sau autoamăgire a multor creștini care confundă lucrarea Duhului Sfânt cu manifestări spirituale care îi conving că ei ar fi pecetluiți cu Duhul Sfânt. Tot aici putem aminti de proorocii mincinoși, duhurile amăgitoare sau de ghicire care vin din lumea spirituală pentru a înșela.
Deseori am trecut ușor peste acest verset, însă a venit momentul să pătrund mai adânc înăuntrul său. Mi-am imaginat situația descrisă făcând o paralelă cu aspectul fizic, propriu al cuvintelor; în ce privește captarea de informații, ochiul are cea mai importantă funcție a corpului (el chiar este definit ca fiind organul a cărui principală funcție este de a detecta lumina). Un ochi sănătos va conduce la creier imaginea clară a lucrurilor, pe când un ochi miop sau bolnav o va transmite distorsionat, astfel că omul va percepe o imagine în ceață, neclară, și va înțelege lucrurile așa cum le vede. 2ff7e9595c
Comments